[(site_name)

DEZYNFEKCJA I ODGRZYBIANIE KLIMATYZACJI

DEZYNFEKCJA KLIMATYZACJI W DOMU • ODGRZYBIANIE KLIMATYZACJI BYDGOSZCZ

   Jednostka wewnętrzna klimatyzatora jest często „lokalizacją” wszelkiego rodzaju mikroorganizmów I grzybów. Wynikiem ich żywotnej aktywności jest rozprzestrzenianie się nieprzyjemnego zapachu po całym pomieszczeniu. Uchylanie się od obowiązkowej dezynfekcji układu klimatyzacji może wywołać nie tylko nieprzyjemny zapach, ale także prowadzić do ostrych chorób wirusowych i grzybiczych.

   Dezynfekcja est wymoganiem koniecznym prżed powstaniem grzybow na ścianach. Główne warunki pojawienia się grzyba to- znaczna różnica temperatur powietrza zewnętrznego i wewnętrznego przy braku wysokiej jakości systemu wentylacji.

   Z kolei w procesie kondycjonowania mas powietrza dochodzi do powstawania wilgoci, która jest zagęszczana w systemie drenażowym w celu usunięcia za pomocą rury. Dlatego wymienione wyżej mikroorganizmy i grzyby infekują go w pierwszej kolejności, po czym rozprzestrzeniają się na wentylator, jednostkę wewnętrzną, płytki elektroniczne i czujniki. ... Wyjściem z sytuacji jest dezynfekcja klimatyzatora.

 DEZYNFEKCJA UKŁADÓW KLIMATYZACJI I WENTYLACJI JAKO INTEGRALNY ELEMENT CZYSZCZĄCY

Zdaniem specjalistów firmy „ClimaSerwis24” nie ma potrzeby przeprowadzania specjalnych badań w celu określenia obecności bakterii w układzie. Gdy klimatyzator jest włączony, pomieszczenie będzie „wypełnione” uporczywym zapachem gnicia. I podobnie jak przed przeprowadzeniem aseptycznej obróbki powierzchni, konieczne jest jej oczyszczenie, przed dezynfekcją urządzeń klimatycznych. Oznacza to, że na początkowym etapie dezynfekcji komponentów należy przeprowadzić standardowe lub głębokie czyszczenie. Nasza firma stosuje specjalne preparaty do dezynfekcji klimatyzatorów: 

  • przepłukanie systemu odwadniającego specjalnym roztworem aseptycznym;
  • obróbka powierzchni elementów - za pomocą specjalnego aerozolu, który wyklucza korozję.

 CZĘSTOTLIWOŚĆ DEZYNFEKCJI KLIMATYZACJI

ClimaSerwis24 zdecydowanie zaleca przeprowadzanie rutynowej dezynfekcji i czyszczenia sprzętu HVAC przynajmniej raz w roku. Jeśli chodzi o konserwację systemów w sklepach, magazynach, fabrykach, pomieszczeniach technicznych, serwerowniach, restauracjach ten wskaźnik zależy od wymagań i instrukcji przewidzianych dla danej czynności i może sięgać do 4 razy na rok.